## 2018 Texas CIT Conference Radisson Hotel at Fossil Creek, Ft. Worth, Texas May 3-5, 2018

Wednesday May 2, 2018			
1:00 pm	Conference Committee Meeting- Conference area		
3:00p-5:00p	Registration Main Lobby		
Thursday May 3, 2018			
7:00a-8:00a	Registration Main Lobby		
	Flatiron Room	Spring Palace Room	
8:00a – 4:00p 8.0 hrs	CIT Update Speakers: Landon Rollins, Ft. Worth PD Leah White, MH Law Liaison Tarrant MHMR	Performance & Recovery Optimization (PRO) Speakers: Brandi Burque, Ph.D. Cliff Burns, San Antonio Police Department	
5:00p	WELCOME SOCIAL HOUR		
Friday May 4, 2018			
7:30am	Conference Committee meeting conference area		
8:00a –9:30a 1.5 hrs	Opening: Scott Soland Speaker: Brad Negrete		
9:30a – 10:00a	Break		
10:00a –10:50a	Flatiron Room	Spring Palace Room	
1.0 hrs	Autism Engagement Strategies Speaker: Darla Farmer Executive Director- Hope for Three, Autism Advocates	Making A Program In Current Day Policing Speaker: J. J. Jones Rowlett Police Department	
10:50a –11:00a	Break		
11:00a –11:50a 1.0 hrs	Flatiron Room Engagement In Mental Health Services Speaker: Laura Usher Senior Manager Criminal Justice and Advocacy NAMI	Spring Palace Room  Meritorious Mechanics of MOU Speaker: Stephanie Gillespie Arlington Police Department	
11:50a –12:00p	Break/Transition to Awards Lunch		
12:00p – 1:00p	Awards and Panel Discussion		

1:00p - 1:10p	Break/Transition to Breakouts	
1:10p – 2:00p	Flatiron Room	Spring Palace Room
1.0 hrs	Intellectual and Developmental Disability Crisis Intervention Services Speakers: Heather Hester, Matt Seago and Amanda Coffey LifePath Systems, Collin Counties Mental Health Authority	Approaching Alzheimers: Making Your First Response the Right Response Speaker: Laura McEntire Manager of Family Services, Alzheimer's Association of North Central Texas Chapter
2:00p – 2:10p	Break	
2.00p 2.10p	Flatiron Room Spring Palace Room	
2:10p – 3:00p 1.0 hrs	Officer Mental Health after a Mass Shooting Speaker: Laura Usher Senior Mgr. Criminal Justice and Advocacy NAMI	Making MH Detention, EMTALA, and HIPAA Work for You Speaker: Chris Morgan North Richland Hills Police Department
6:00p	Stockyards Social	Sign up online or at the registration booth
Saturday, May 5, 2018		
7:30am	Conference committee meeting -conference area	
	Flatiron Room	Spring Palace Room
9:00a –9:50a 1.0 hrs	Starting and Maintaining a CIT Program Speakers: A.D. Paul and Nicole Bowers Plano Police Department	Mental Health and Substance Abuse Speaker: John-Mark Meulman Program Administrator for Collin County Substance Abuse
9:50a – 10:00a	Break	
10:00a–10:50a 1.0 hrs	Flatiron Room  De-Escalation of Situations Involving Veterans in Crisis Speaker: Jan Shultis Founder of the Xena Project	Spring Palace Room Integrated Addiction Model Speakers: Misty Hughes and Melissa Caldwell Engle Healing Springs Ranch
10:50a -11:00a	Break	
11:00a –1:50a 1.0 hrs	Flatiron Room Crime and Crisis Speakers: David Rose and Rebecca Skillern Houston Police Department	Spring Palace Room The Evolution of Homeless Outreach Speakers: Steve Wick and Colin Mansfield Houston Police Department